Klimboom in de krant: Mortselse basisschool Klimboom gaat speelplaats ontharden: “We willen graag een buitenklas installeren”

Mortsel – Basisschool Klimboom mocht van de Provincie Antwerpen een bedrag van 23.000 euro ontvangen om zijn speelplaats te ontharden en opnieuw in te richten. De subsidies komen van het project Groene Oase.

Gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) blijft zijn ronde door de provincie doorzetten om basisscholen financiële middelen te geven voor onthardingsprojecten. Na Olfa 3 Eiken in Edegem, dat vorige week aan de beurt was, mag nu ook Klimboom in Mortsel tegels beginnen te wippen.

De school wil de speelplaats van de lagere school bijna helemaal ontharden en inrichten. Voor het opmaken van een masterplan en voor de uitvoering van het plan zal het samenwerken met het Regionaal Landschap Rivierenland. “Een kind dat zich goed voelt, zal vanzelf betrokken geraken en zo tot leren komen. Daarom willen we dat kinderen maximaal gebruik maken van onze buitenruimte. Naast de speeltijden zetten we in op buiten eten en buitenlessen. Met de middelen van de Groene Oase willen we ook graag een buitenklas installeren,” geeft directeur Karen Deridder aan.

Verder zit de school in een participatietraject met het provinciale MOS om leraren te begeleiden bij het optimaal gebruiken van hun buitenruimte. Naast het geven van de subsidies blijft de provincie de scholen dus verder ondersteunen. “De Provincie Antwerpen zorgt voor de coördinatie en middelen want de Antwerpse Regionale Landschappen helpen bij de uitvoering. Ze brengen een bezoek aan de school en geven onder meer advies bij de administratie en plantenkeuze”, legt gedeputeerde Lemmens uit.

Artikel uit GVA – woensdag 26 april 2023

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Volgend bericht